Nyhetswebb

Företagarna Stockholm Stad behövde en helt ny hemsida. Det system av lokala webbsidor som finns inom riksorganisationen passade inte för företagarnas situation i en storstadsregion. Utifrån ett ganska djupgående analysarbete med att gå igenom nuläge, behov och visioner så skapade vi en webb som inte alls liknar riksorganisationens, men som väl lever upp till hur sektionerna i Stockholm och Uppsala stad och kanske fler storstadsföreningar vill arbeta.

Idén vi landade i var att skapa en webb som mer fungerar som en dagstidning för företagarfrågor än som en traditionell hemsida. Utmaningen var samtidigt att det är skillnad på en stor tidningsredaktion och på ett föreningskansli med tre anställda och med många fler arbetsuppgifter än att uppdatera en webbplats. Genom att skapa ett nytt namn och tidningshuvud, en design som andas modern dagstidning och en informationsstruktur med automatiserat uppdateringssystem, så kunde vi nå en lösning där sidan hela tiden lever och förändras, även med små justeringar och arbetsinsatser.

Självklart bygger hela webbplatsen på aktiva medlemmar, intressanta nyhetsartiklar, debattinlägg och aktiviteter. Men Företagarna Stockholm Stad är ett oerhört stort nav för händelser som berör oerhört många. Tänk bara på en liten sak, att jobbfrågan idag är överst på de flestas agendor. Vilka är det då egentligen som skapar jobben? Företagarna eller politikerna? Frågan ska kanske ställas till de 120.000 företag som finns i Stockholm.

Pepparkakshusets projekt med denna nyhetwebb har utförts i en större arbetsgrupp inom vårt kreatörskollektiv Block Stockholm. Projektledning, innehåll och informationsstruktur Rolf Fällström, design Tomas Arfert, webbproduktion, programmering och sökmotoroptimering Eva Rising och Agneta Calais Brobäck från KreatiWebb samt Ingela Vrågård från Webbreda.

Föetagarnas Stockholm Stads nya nyhetswebbplats →

startsida 3 juli