Godisdesign

Pandy - The Protein Candy. Med detta namn, och affärsidén att skapa världens första proteinberikade godis kom fyra mycket begåvade entreprenörer till Pepparkakshuset. Med vår varumärkesmodell skapade vi tillsammans i works shops en varumärkesplattform för nya varumärkets värdegrund, personlighet etc för kunna bygga budskap, design och varumärkesidentitet.

Nästa steg i utvecklingen var mycket speciell. Hur skulle vi gå tillväga för att skapa förpackningsdesignen och grafiska profilen för varumärket? Pepparkakshuset arbetar i kreatörskollektivet Block Stockholm, där över 40 fristående kreatörer har sin arbetsplats. Rolf Fällström beslöt här att bjuda in fem av Blocks designers till en tävling, vinnaren skulle bli Pandys designer.

Samtliga designer fick exakt samma brief, där en ordentlig genomgång av nyframtagna varumärkesplattformen var huvudingrediensen. Utifrån samma förutsättningar tog de fram förslag på hur de nya godisförpackningarna skulle se ut. Resultatet blev intressant på många sätt. Entreprenörerna på Pandy fick de olika förslagen presenterade för sig av Rolf Fällström, utan att ha en aning om vem som låg bakom designen och kunde bara gissa om den var en ung eller gammal, kvinna eller man som hade utfört designarbetet.

Pandy blev mäkta imponerande av den höga nivån. De fick fem helt olika designstilar att ta ställning till, alla var mycket bra och samtliga utgick ifrån samma grundtankar. Ändå hade de helt olika uttryck och lösning.

Vinnaren blev förslaget från AD Mattias Palmgren, för att det var den design som föll Pandy bäst i smaken och kändes helt rätt för dem att utveckla sin produkt till en förhoppningsvis blivande världssensation. För sedan lanseringen 7 maj 2016 går utvecklingen i rasande takt med framtagning av nya smaker, försäljning genom nya kanaler och på nya marknader. Följ gärna deras utveckling på Facebook, Instagram och deras egna webb.

Övriga designers här på Block Stockholm, som måste hyllas för att de också gjorde fantastiska jobb, är Linn Sandgren, Tomas Arfert, Sara Sandin och Anette Melander.

Pandys officiella webbplats >> →

3pasar_lakritsfront_sve