Familjebostäder

Pepparkakshuset arbetade under ett par år som fullservicebyrå med Familjebostäder, i samarbete med en stor grupp partners från Block Stockholm. I uppdraget ingick allt från image till klisteretiketter. Många trycksaker inklusive utgivning av tidning till hyresgästerna, men även filmer och kampanjer.

Familjebostäders stora trycksak var en årsredovisning av ganska traditionellt slag som de hade producerat i många år. En omfattande broschyr som krävde massor av arbetstimmar från ett stort antal medarbetare. Och resultatet var mer en pliktskyldig trycksak som lästes av ett fåtal, snarare än en användbar beskrivning av en mycket omfattande och spännande verksamhet.

Vi vände då på hela synsättet och skapade en trycksak som koncentrerade sig på att berätta om det som intresserade hyresgäster och andra intressenter, mer än redovisning av siffror. Resultatet blev en Rundtur i Familjebostäders Stockholm, en mer lättillgänglig guide till deras breda verksamheten. En trycksak som kom att användas och läsas av väldigt många fler, från VD till enskilda hyresgäster.

Visit Site →