Bostadskoncept

Modulspecialisten PCS Projektservice tog beslutet att ta fram en från fabrik färdigbyggd 1-rumsmodul. Det betyder att en lastbil kan komma och leverera en byggmodul som rymmer en inflyttningsklar energismart 1-rummare, med kök och vardagsrum, hall och färdig toalett med dusch på totalt 25 kvadratmeter. En modern och energisnål lägenhet som bara förbrukar 1/3 för uppvärmningen jämfört med traditionella lägenheter.

Denna 1-rummare lanserades på en mässa i Boden, Load Up North 27-29 september 2013. För att presentera den på bästa sätt ville vi visa upp hela lägenheten redan när besökaren kom till montern. Men eftersom en bostadsmodul har fyra väggar, så tog vi först en lite speciell bild. Vi byggde vi upp 1-rumsmodulen, men väntade med att sätta på sista långsidesväggen. Istället målade, tapetserade och inredde vi hela lägenheten och fotograferade hela 1-rumsmodulen innan sista väggen monterades. Detta fotografi använde vi för att trycka upp en vepa i fullformat, som på mässan kunde monteras på utsidan av bostadsmodulen.

På så sätt presenterades lägenheten i fullformat i mässmontern. När man sedan gick in i lägenheten, så fick man uppleva hela lägenheten i verkligheten, och självklart var den identisk med fotografiet.

Till mässan tog vi även fram informationspelare, presentationsfoldrar, artiklar och nyhetsbrev med inbjudan. 1-rumsmodulen kommer ställas ut i Stockholm under november 2013. I projektet har Pepparkakshuset samarbetet med designern Anette Melander på CMYK, fotograf Anja Callius och formgivare Tomas Arfert.

Visit Site →

Inflyttningsklar energismart 1-rummare, vepa i fullstorlek

Fabriksbyggs inflyttningsklar 1-rummare

Fabriksbyggd inflyttningsklar 1-rummare på 25 kvadratmeter.

1-rummaren ställs ut på mässan Load Up North i Boden, med vepa i fullformat som visar hur lägenheten ser ut på insidan.