Artistlansering

När blir en dröm verklighet och en saga sann? Hur blir en ung svensk talang en stjärna?

Utmaningen i sig är knappast unik. Tänk dig att du ska hjälpa en ung låtskrivare och artist. Det råder inga tvivel om hennes begåvning. Hon är också helt säker på sin personliga musikstil och vill nå en offentlig publik med bibehållen integritet.

Men hur når hon ut? Hur tränger hon igenom allt brus? Hur hittar hon sin publik? Och hur klarar man sig utan att från start ha några viktiga kontakter i musikvärlden?

Svaren och fortsättningen kommer att ge sig. På fredag den 18 oktober inleds den här historien på allvar. Då släpper Blue I sin premiärskiva, en EP med fem egna låtar. På kvällen spelar hon för absolut första gången sina egna låtar på Block Stockholms After Work. Veckan därpå släpps hennes första singel Untouchable på Spotify och iTunes. Därefter kommer hennes fem första singlar släppas på de digitala kanalerna med två veckors mellanrum.

Alla engagemang i skapandet av ett namn och varumärke är alltid stort och personligt. För Pepparkakshuset är denna födelse och utveckling i högsta grad personlig. Men det hindrar inte att det handlar om professionellt varumärkesarbete och att lotsa rätt på en resa från drömmar till att nå sina mål.

Historien fram tills idag, dagarna före världspremiären, är att varumärket är skapat. Den unga svenska artistens namn är Blue I. Ett namn som står för den hon är som låtskrivare och artist samt den personlighet hon uttrycker i sina låtar. Alla texter berättar en slags blå historier, ofta med vemod och allvar. Men också där världen till synes ses och beskrivs med nya blå ögon.

Hennes musik hör hemma i en modern och ändå egen stil. Den kan kanske kallas folkrock, eller som skivans producent Andreas Rydman uttrycker det; drömsk pop.

Utvecklingen av namnet Blue I, varumärkesprofilen och grafiska identiteten har skett och pågår alltjämt tillsammans med många goda krafter involverade. Med denna kan Blue I möta världen, och förhoppningsvis få många där ute att upptäcka hennes musik och begåvning.

Det vi vet är att Blue I kommer släppa fem singlar på Spotify och iTunes under hösten med två veckors mellanrum. Först ut är alltså Untouchable.

Vad som händer sedan vet ingen. Visst är det spännande?

Välkommen med på resan!

Visit Site →

Världspremiär för Blue I, ny svensk singer-songwriter.

BlueI_RGB_the skinnytruth

BlueI_RGB_BatoideaSheets

BlueI_RGB_betterthangasoline

BlueI_RGB_fourlefclover